Przekładaniec po mojemu

Hejka ! Przychodzę do Was dzisiaj z przepisem mojego autorstwa na przekładaniec. Receptura jest w 100% procentach moja, a muszę się przyznać, że ciasto wyszło pyszne. Zapraszam!

Potrzebne będzie :
- Dwa opakowania serka mascarpone
- 3 łyżki śmietany 18%
- Cukier puder
- Herbatniki
- Powidła śliwkowe lub dżem porzeczkowy
- Kako
- Opcjonalnie amaretto

Przygotowanie :
1. Mascarpone przekładam do miski, miksuję i stopniowo dodaję śmietanę. Trzeba uważać, żeby nie przesadzić z miksowaniem, bo wyjdzie masło :). Gdy mammy już wszystko idealne połączone, dosypujemy cukier puder według uznania i amaretto.
2. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układam ciastka, smaruję je powidłami lub dżemem, następnie nakładam serek mascarpone. Czynność powtarzam do zapełnienia blachy, pamiętając, że ostatnią warstwą ma być mascarpone. Serek posypuję kakao, zakrywam folią i wkładam do lodówki najlepiej na całą noc. Gotowe !




Wartości odżywcze dla całej blachy ciasta :
Kalorie : 2368 kalc
Białka : 38.18 g
Tłuszcze : 205,83 g
Węglowodany : 104,99 g

To tyle ! Mam nadzieję, że przepis mojego autorstwa się Wam spodoba ! Do następnego razu, hejkaa 

Amelia :)









Komentarze