Hejka !
Wracam i zanim wejdziemy w świat wielkanocnych przepisów, przychodzę z przepisem na zapiekankę z naczynia żaroodpornego. Zapraszam !
Potrzebujemy :
- Opakowanie makaronu w kształcie dużych muszli
- Opakowanie szpinaku
- Mała cebulka
- Śmietanka 30%
- Ser Mozzarella
- Ser żółty do posypania na górę
- Sól, pieprz i inne przyprawy według uznania
Przygotowanie :
1. Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Szpinak podsmażam z cebulką na patelni i przyprawiam do smaku.
2. Do naczynia żaroodpornego wsadzam muszle, wkładam kawałek mozzarelli i wypełniam szpinakiem. Nadziane muszelki zalewam śmietaną i posypuję żółtym serem. Przyprawiam i zapiekam w piekarniku aż ser się rozpuści i całość nabierze złotego koloru.
Gotowe !
To tyle na dziś ! Dzięki za uwagę i do następnego, hejkaa
Wracam i zanim wejdziemy w świat wielkanocnych przepisów, przychodzę z przepisem na zapiekankę z naczynia żaroodpornego. Zapraszam !
Potrzebujemy :
- Opakowanie makaronu w kształcie dużych muszli
- Opakowanie szpinaku
- Mała cebulka
- Śmietanka 30%
- Ser Mozzarella
- Ser żółty do posypania na górę
- Sól, pieprz i inne przyprawy według uznania
Przygotowanie :
1. Makaron gotuję według instrukcji na opakowaniu. Szpinak podsmażam z cebulką na patelni i przyprawiam do smaku.
2. Do naczynia żaroodpornego wsadzam muszle, wkładam kawałek mozzarelli i wypełniam szpinakiem. Nadziane muszelki zalewam śmietaną i posypuję żółtym serem. Przyprawiam i zapiekam w piekarniku aż ser się rozpuści i całość nabierze złotego koloru.
Gotowe !
To tyle na dziś ! Dzięki za uwagę i do następnego, hejkaa
Amelia
Komentarze
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad w postaci krótkiego komentarza.