Hejka, tu Amelia. W tym tygodniu przychodzę do Was z przepisem na indycze roladki ze szpinakiem. Taki pyszny obiad zaserwowałam w niedzielę mojej rodzinie i naprawdę im smakowało, więc może i Wam ich smak przypadnie do gustu. Przejdźmy do przepisu.
Potrzebne będą:
- Sznycle z indyka
- Opakowanie szpinaku ( najlepszy będzie świeży, ale ten mrożony także będzie w porządku)
- Żółty ser
- Bułka tarta
- Cebula, a najlepiej szalotka
- Łyżka masła
Przygotowanie :
1. Mięso z indyka lekko rozklepuję i przyprawiam solą oraz pieprzem.
2. Szpinak wrzucam na patelnię z niewielką ilością oleju oraz cebuli, smażę aż zmieni swoją objętość.
3. Do sznycla smaruję masłem, daję szpinak, żółty ser. Zawijam mięso i obtaczam w bułce tartej
4. Gotowe roladki kładę na patelni i smażę pod przykrywką aż uzyskam złoty kolor.
Potrzebne będą:
- Sznycle z indyka
- Opakowanie szpinaku ( najlepszy będzie świeży, ale ten mrożony także będzie w porządku)
- Żółty ser
- Bułka tarta
- Cebula, a najlepiej szalotka
- Łyżka masła
Przygotowanie :
1. Mięso z indyka lekko rozklepuję i przyprawiam solą oraz pieprzem.
2. Szpinak wrzucam na patelnię z niewielką ilością oleju oraz cebuli, smażę aż zmieni swoją objętość.
3. Do sznycla smaruję masłem, daję szpinak, żółty ser. Zawijam mięso i obtaczam w bułce tartej
4. Gotowe roladki kładę na patelni i smażę pod przykrywką aż uzyskam złoty kolor.
Smacznego !
Wartości odżywcze dla jednej roladki :
- Kalorie: 150 kal
- Białko: 18 g
- Tłuszcze: 3 g
- Węglowodany: 13 g
To tyle na dziś, mam nadzieję, że ten przepis Wam się spodobał. Trzymajcie się cieplutko, hejkaa
Amelia
Komentarze
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad w postaci krótkiego komentarza.