Krem batatowo-pietruszkowy z krewetkami

Hejka ! 
Dziś przychodzę do Was z przepisem na batatowo - pietruszkowy krem z chrupiącymi krewetkami i słonecznikiem. Przepis i pomysł jest mojego autorstwa. Zapraszam!

Potrzebujemy :

- 1 batat średniej wielkości,
- 1 korzeń pietruszki,
- opakowanie mrożonych krewetek,
- słonecznik, sól pieprz i pietruszka do smaku,
- olej i masło do smażenia.

Przygotowanie :
1. Batata i pietruszkę obieram oraz gotuję w garnku do miękkości.
2. Krewetki rozmrażam, następnie obieram z ogonków i czarnych niteczek oraz przekrajam na pół.
3. Do ugotowanych warzyw dolewam trochę wody, przyprawiam i blenduję na gładką masę.
4. Krewetki przyprawiam pietruszką solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewam olej z masłem i wrzucam krewetki. Smażę do zarumienienia. 
5. Krem wykładam na talerz, posypuję krewetkami i uprażonym słonecznikiem.




Wartości odżywcze w całej ilości przygotowanego dania :
Kalorie : 655 kalc
Białko : 62,35 g
Tłuszcze : 10,69 g
Węglowodany : 81,42 g

To tyle na dziś. Mam nadzieję,że ten przepis spodoba Wam się. Trzymajcie się cieplutko,hejkaa


Amelia :)

Komentarze