Cześć, Wszystkim ! W tym tygodniu przychodzę do Was z bardzo zdrowym przepisem na obiad. Będzie się on składał z 3 części : z kaszy, z rybnych szaszłyków i z sosu.
Zapraszam !!
Część pierwsza : Kasza quinoa
Wybrałam tę kaszę, ponieważ jest ona bardzo zdrowa. Wiem, że brzmi ona dość fikuśnie, ale wcale nie jest. Można ją kupić w większości supermarketów. Ja używałam mieszanki tej kaszy z ryżem.
Przygotowanie : Według opisu na opakowaniu.
Część druga : rybne szaszłyki
Do ich wykonania użyłam łososia atlantyckiego, cebulki szalotki, minipieczarek, przypraw.
1. Oddzielam łososia od skóry, kroję w duże kostki, przyprawiam solą, pieprzem, pietruszką.
2. Pieczarki przesmażam z solą, kroję cebulę w grube plastry.
3. Na patyczki do szaszłyków nadziewam na zmianę rybę, cebulę, pieczarki.
4. Gotowe szaszłyki układam na blaszce z papierem do pieczenia i piekę przez 20 minut w 200 stopniach.
Część trzecia : sos
Do jego wykonania użyłam : ketchup, jogurt naturalny, sól, pieprz i dowolne przyprawy
1. Do małej miski dodaję 2 duże łyżki ketchupu, jogurt naturalny, mieszam i przyprawiam do smaku
Całość : Na talerz wykładam kaszę, szaszłyki i sos. A tak wygląda gotowe danie :
Tu podaję zdjęcie kaszy której używałam :
https://www.google.pl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjqmN-HvNrXAhVlLZoKHe7CBdcQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.monini.pl%2Fprodukty%2Frice-and-more%2Fquinoa-trzy-kolory%2F&psig=AOvVaw2XCEJxovSfWow-pbGh-YDO&ust=1511724843511533
Kalorie : 1254 kalc
Białko : 81,49 g
Tłuszcze : 50,02 g
Węglowodany : 119,82 g
A więc to tyle na dziś. Mam nadzieję, że ten ciekawy przepis Was zainteresuje. Do następnego razu, hejkaa.
Amelia
Komentarze
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad w postaci krótkiego komentarza.