Cześć, Wszystkim! To znowu ja z nową dawką smakowitości. Dzisiaj przygotowałam przepis na waniliowe racuchy z jabłkiem. Zapraszam!
Składniki :
- 1,5 szklanki mleka
- 2 jabłka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru pudru
- 0,5 łyżeczki aromatu waniliowego
- Mąka ( ilość podana w przygotowaniu )
Przygotowanie :
1. Jabłka ścieram na tarce o grubych oczkach.
2. Wszystkie składniki mieszam. Dodaję tyle mąki, aby konsystencja ciasta była jak gęsta śmietana.
3. Gotowe ciasto smażę na patelni w dość dużej ilości oleju.
4. Odsączam nadmiar tłuszczu z racuchów przy pomocy ręcznika papierowego.
Składniki :
- 1,5 szklanki mleka
- 2 jabłka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru pudru
- 0,5 łyżeczki aromatu waniliowego
- Mąka ( ilość podana w przygotowaniu )
Przygotowanie :
1. Jabłka ścieram na tarce o grubych oczkach.
2. Wszystkie składniki mieszam. Dodaję tyle mąki, aby konsystencja ciasta była jak gęsta śmietana.
3. Gotowe ciasto smażę na patelni w dość dużej ilości oleju.
4. Odsączam nadmiar tłuszczu z racuchów przy pomocy ręcznika papierowego.
Kalorie : 928 kalorii
Białko : 26,27 g
Tłuszcze : 6,63 g
Węglowodany : 188,72 g
A więc to tyle. Mam nadzieję, że ten przepis na dość proste racuchy będzie dla Was użyteczny i sami je przyrządzicie. Do następnego razu, hejkaa.
Amelia
Komentarze
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad w postaci krótkiego komentarza.