Gofry-lekkie i chrupiące
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1-2 łyżki drobnego cukru do wypieków
- 1/3 szklanki oleju słonecznikowego
- 2 jajka (żółtka oddzielone od białek)
Rozgrzać gofrownicę.
Wszystkie składniki oprócz białek zmiksować na gładką masę. Białka ubić
na sztywną pianę i bardzo delikatnie wymieszać z ciastem.
Piec w gofrownicy przez około 2 - 3 minuty, do rumianego koloru.
Studzić na kratce. Podawać z bitą śmietaną lub ulubionymi dodatkami.
Smacznego :).
Autor: Wiktoria Kupis - kl.2e
Źródło: http://www.mojewypieki.com/przepis/gofry---lekkie-i-chrupiace
Komentarze
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad w postaci krótkiego komentarza.