SAŁATKA JARZYNOWA
Składniki: (4-6 porcji)
- 3 średnie marchewki
- 3 jajka
- 1 jabłko
- 1 cebula
- 3 ogórki kiszone
- 1 mały korzeń pietruszki
- sól
- mielony, czarny pieprz
- ok. 300 ml majonezu
Przygotowanie:
Umyj
wszystkie składniki sałatki. Następnie ugotuj warzywa w posolonej
wodzie do miękkości i pokrój w kosteczkę. Później ugotuj jajka na
twardo (ok.7 min.) i również powtórz czynność z krojeniem. Po wystudzeniu
ugotowanych warzyw, obierz cebulę, ogórki, jabłko i posiekaj.
Przygotowane składniki wrzuć do miski, przypraw i starannie wymieszaj.
Skończoną sałatkę przełóż do półmiska , ozdób według własnej kompozycji i
wstaw do lodówki w celu schłodzenia.
Smacznego!
Źródło: https://www.google.pl/search?q=sa%C5%82atka+jarzynowa&biw=1024&bih=633&source=lnms&tbm=isch&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjH2ZX36KbKAhVElw8KHStVCw0Q_AUIBigB#imgrc=trRr4hioaeetGM%3A
https://www.google.pl/search?q=sa%C5%82atka+jarzynowa&biw=1024&bih=633&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiHj7i-7KbKAhWIPhQKHQ1kBbAQ_AUIBygB#imgdii=2xduszhPtqU6TM%3A%3B2xduszhPtqU6TM%3A%3B8aE_Z7JCfxcCkM%3A&imgrc=2xduszhPtqU6TM%3A
Aleksandra Wasilenko kl.2e :)
Komentarze
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad w postaci krótkiego komentarza.