Witajcie Zjadacze Słodkości!
Dziś przybywam do Was z przepisem na proste w wykonaniu ciasto z herbatników. Mam nadzieję, że będzie Wam smakować, gdy już je zrobicie!
Składniki:
Dziś przybywam do Was z przepisem na proste w wykonaniu ciasto z herbatników. Mam nadzieję, że będzie Wam smakować, gdy już je zrobicie!
Składniki:
- kilka paczek herbatników (ilość zależy od wielkości blaszki),
- puszka karmelu lub mleka skondensowanego,
- masa do karpatki,
- śmietana 30%,
- cukier puder,
- kawałek czekolady.
- blaszka do ciasta,
- garnek,
- mikser,
- tarka,
- papier do pieczenia,
- łyżka.
Wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, a następnie rozłożyć na całej powierzchni herbatniki tak, aby nie zostało wolne miejsce. Karmel w puszce lekko podgrzać, aby był rzadszy i łatwiej rozprowadzało się go po herbatnikach. Na warstwę z karmelu nałożyć kolejne herbatniki. Przygotować krem do karpatki według przepisu na opakowaniu. Rozprowadzić krem na herbatnikach. Wyłożyć kolejną warstwę ciastek. Ubić bitą śmietanę ze śmietany 30%. Dodać do niej łyżkę cukru pudru. Rozprowadzić bitą śmietanę po herbatnikach. Zetrzeć czekoladę na tarce i rozprowadzić równomiernie po cieście. Włożyć do lodówki na czas do zjedzenia.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad w postaci krótkiego komentarza.