Cześć, Wszystkim. W tym tygodniu przychodzę do Was z szybkim, prostym i zdrowym pomysłem na obiad. Będzie to makaron penne ze szpinakiem. Zaczynamy!
Potrzebne będzie :
- makaron penne ( rurki ) - ilość według uznania w zależności od liczby osób,
- szpinak - może być mrożony lub świeży,
- jogurt grecki lub naturalny,
- olej do smażenia,
- szalotka lub zwykła cebula,
- przyprawy : sól, pieprz, pietruszka, oregano, czosnek.
Przygotowanie :
1. W garnku zagotowuję wodę i gotuję makaron według instrukcji na opakowaniu.
2. Na patelni rozgrzewam olej, dodaję pokrojoną cebulę i podsmażam do zeszklenia.
3. Dodaję szpinak, mieszam i czekam aż całość osiągnie odpowiednią konsystencję.
4. Dodaję wcześniej ugotowany makaron.
5. Całość przyprawiam i dodaję jogurt, ponownie mieszam.
Kalorie : 550 kalorii
Białka : 21,6 g
Tłuszcze : 21,1 g
Węglowodany : 73,8 g
Potrzebne będzie :
- makaron penne ( rurki ) - ilość według uznania w zależności od liczby osób,
- szpinak - może być mrożony lub świeży,
- jogurt grecki lub naturalny,
- olej do smażenia,
- szalotka lub zwykła cebula,
- przyprawy : sól, pieprz, pietruszka, oregano, czosnek.
Przygotowanie :
1. W garnku zagotowuję wodę i gotuję makaron według instrukcji na opakowaniu.
2. Na patelni rozgrzewam olej, dodaję pokrojoną cebulę i podsmażam do zeszklenia.
3. Dodaję szpinak, mieszam i czekam aż całość osiągnie odpowiednią konsystencję.
4. Dodaję wcześniej ugotowany makaron.
5. Całość przyprawiam i dodaję jogurt, ponownie mieszam.
Białka : 21,6 g
Tłuszcze : 21,1 g
Węglowodany : 73,8 g
Na dziś to tyle! Koniecznie wchodźcie na inne moje przepisy. Mam nadzieję, ze ten przepis spodobał Wam się i sami przygotujecie go w domu. Do następnego razu, hejkaa.
Amelia
Komentarze
Prześlij komentarz
Zostaw po sobie ślad w postaci krótkiego komentarza.